He bruidspaar-to-be

 
Welkom in mijn online trouwbrochure! Wat tof dat jullie in je zoektocht naar je fotograaf bij mij uit zijn gekomen.

Als jullie hiervan houden, zijn wij een goede match:

- Bad-ass trouwfoto's, waarin jullie liefde getoond wordt (jullie zijn niet bang om te knuffelen en jullie liefde met woorden in jullie persoonlijke geloften uit te spreken)

- Ongeposeerde parels, met rauwe emoties (tranen mogen er zijn, en de fun mag er ook vanaf spatten: alles mag naast elkaar bestaan, die dag).

- Jullie nodigen jullie intimi uit: mensen van wie je eigenlijk wel zeker weet dat je er over vijf jaar nog contact mee hebt. Misschien een grote groep, maar zeker geen receptie waarbij je puur voor de verplichting collega's / vrienden van ouders / onbekende tantes uitnodigt.

- Als jullie voor de kerk trouwen, doen jullie dat in een gemeente waar ruimte is voor een fotograaf.


Dit is namelijk wat ik jullie dolgraag wil afleveren:


Na de bruiloft blijven naast herinneringen je foto's (en video) over. Ik wil dat jullie een hele toffe serie foto’s overhouden, waar jullie decennia lang van gaan genieten: supermooie, intieme foto’s, veel warme onderonsjes met de mensen die jullie het allerdierbaarst zijn en heel veel pure, ongeplande momentjes met jullie vrienden en familie. Stuk voor stuk met liefde en aandacht gemaakt en nabewerkt in de 'memoriesbymarleenstijl': geen knalkleuren, maar mooie, warme, tijdloze beelden, waar je keer op keer een traan bij kunt laten en die met het verstrijken van de tijd alleen maar in waarde toenemen. Ik ben immers heel bewust met mijn camera elk moment op zoek naar echtheid, emoties en fun tussen jullie gasten.


Op de donkergekleurde data ben ik helaas niet meer beschikbaar. Op de lichte datums ben ik nog wel beschikbaar. Kijk hier (klikken) om mijn online agenda te bekijken. 

MIJN WERKWIJZE

Wij zijn een team als...

Het is heel belangrijk dat we een match vormen als het gaat om de stijl van mijn foto's. Jullie hebben vast mijn Instagrampagina en de fotoblogs op deze website goed doorgekeken. Maar als dit bij jullie bruiloft past, dan vormen we sowieso een goed team:
- Spontaan (tegenover perfectie)
- Ongedwongen vibes (tegenover picture-perfect)
- Precies zoals JULLIE het willen (en niet omdat het nu eenmaal traditie is)
- Gezellig en ongedwongen (en niet zakelijk)
- Relaxed (tegenover een volgepropte dag, waar geen tijd is voor quality time met jullie vrienden en familie)
- Intieme sfeer met alleen de gasten die jullie écht dierbaar zijn (tegenover enorme aantallen daggasten + joekelse recepties)
- Lekker in de natuur of op een mooie, historische plek
 

Aantal uren dat jullie mij willen boeken 

Het is belangrijk om te weten dat ik alleen in één blok geboekt kan worden. De meeste mensen boeken mij tussen de 8 en 12 uur. Meestal start ik een uurtje voor de jurk aan gaat en blijf ik tot het feest (je hebt dan je hele dag gedocumenteerd en eindigt je serie - en album - dan ook met foto's van de avond), maar je kunt me al vanaf 6 uur boeken.
 

Locatie voor de first look

Tip voor de beste foto’s: doe jullie eerste ontmoeting op een mooi plekje in de natuur of een mooie tuin in plaats van de ouderwetse ‘aan de deur’-scene. Op mijn eigen bruiloft zagen mijn man Joost en ik elkaar in het bos. Na 10 minuten lieten we onze familie/vrienden erbij komen. Dat was een heel mooi moment! Want eerst waren we helemaal samen, in alle rust. Maar kies vooral wat jullie leuk lijkt. In alles is het belangrijkste: wat past bij jullie!
 

Fotolocatie plus een alternatief voor bij regen

Als het regent of stormt op jullie bruiloft, is het relaxed dat je meteen een plan B hebt voor jullie fotoshoot. Zorg ervoor dat je weet waar we kunnen shooten bij Hollands weer. Tip: binnenlocatietrouwfotos.nl. Kies niet iets, omdat iedereen het kiest (een standaard landgoed in de buurt), maar denk na over: wat past bij ons? Misschien is dat wel een overdekt bootje huren en het water op, een biertje drinken in jullie favoriete kroegje of een wandelingetje op een onbenullig dijkje met 2 paraplu's, omdat jullie daar zulke goede herinneringen hebben.
 

Met jullie fotoplanning denk ik mee

Als je je bruidsfotografie ziet als een tijdsdocument, is het extra belangrijk om mooie beelden te krijgen met je vrienden en familie. Daarnaast wil je misschien ook graag rustige fotomomenten samen. Ik raad je aan om meerdere momenten in te plannen. Waardoor je rust inbouwt en goed gebruik maakt van verschillende licht- en weersituaties. Bijvoorbeeld drie keer een half uur:

 • 30 minuten voor de first look van jullie samen.
 • 30 minuten midden op de dag (eventueel aansluitend aan de first look of direct na de ceremonie), eventueel met een half uur erop voor een paar toffe groepsfoto's (niet teveel, want dit is een gesposeerd moment).
 • 30 minuten net voor zonsondergang. Dit is (zon of geen zon) het mooiste licht van de dag: dat wat je op Pinterest vaak ziet. Google jullie trouwdatum + zonsondergang en plan dit momentje een uur voor zonsondergang.

Ongeposeerd is mijn merk

Als je groepsfoto's wilt, hier mijn tip: kies een select aantal groepjes (maximaal 7) voor een paar toffe, bad ass groepsfoto's en laat mij in jullie quality time momenten lekker rondlopen om jullie met jullie vrienden spontaan vast te leggen, gewoon tijdens de borrel, bij het kampvuurtje, enz. Hiermee geef je mij de vrije ruimte om spontane beelden te maken van jullie met jullie beste vrienden en familie.
 

Fijne leveranciers voor extra magic


Zelf trouw je niet vaak. Maar ik (als jullie trouwfotograaf) heb al minstens 100 bruiloften de hele dag meegemaakt. Als je op zoek bent naar fijne leveranciers, laat me dat dan gerust weten: videograaf / wedding dress / suit / accessoires / haarstyling en visagie / ringen / taart / bloemen / stationery / vervoer / catering / leuke bandjes / enz. Vergeet vooral ook niet een zelfstandig trouwambtenaar te boeken! Misschien wel het allerbelangrijkste, voor een mooie, persoonlijke ceremonie waar jullie verhaal (in plaats van de geschiedenis van de locatie) centraal staat. En ook voor mij belangrijk of ik bij jullie pas als fotograaf. Om beelden af te kunnen leveren waarin jullie gasten lachen, huilen, knuffels geven en losgaan, heb ik een persoonlijke ceremonie nodig. Een goed verhaal over jullie liefde. Zoet, alleen als het grappig is, maar vooral: echt, puur en ontroerend.

 

Kennismaken om te zien of we een knallende match zijn


Per jaar neem ik een beperkt aantal bruiloften aan. Voor 2023/24 zijn dat er minder dan voor 2022, omdat ik graag volledige rust en aandacht voor elk couple wil hebben. Onze communicatielijntjes zijn kort en we vinden elkaar makkelijk: via WhatsApp, Instagram, de mail of telefonisch. Ik ben een fotograaf die jullie hetzelfde behandelt als vrienden en familie. Voor ons beiden is het belangrijk dat we op 1 lijn zitten en elkaars smaak van fotografie goed begrijpen. Dan gaan we samen een magische fotoserie creeeren! Lees deze pagina extra goed door en plan gerust een telefoontje of Zoom-meeting, zodat ik alvast wat meer kan horen over jullie (wensen).

 

Voorbeelden

First look

Hoe mooier en rustiger de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoeten, hoe mooier en meer ontspannen jullie beelden. In de vragenlijst vooraf vraag ik jullie na te denken over een mooi plekje in de buurt, waar jullie elkaar rustig kunnen ontmoeten voor de first look.

Regenlocatie

Voorbeelden om je te laten zien dat het helemaal niet erg is als het buiten regent. Het is wél belangrijk dat je hier op voorhand over nadenkt. Zeker in Nederland.

Golden hour shoot

Check je trouwdatum + het woord 'zonsondergang' in Google en plan een minishoot een uurtje daarvoor. Ook al schijnt de zon niet, je krijgt alsnog precies het licht waarmee ik de mooiste foto's kan maken: egaal en zacht.

Groot trouwalbum

Dit zijn voorbeelden van albums die eerdere bruidsparen na afloop besteld hebben. Joekelse beauties waar ze de rest van hun leven van kunnen nagenieten. Het enige wat fysiek overblijft van alle herinneringen van jullie dag!

Dit zijn de pakketten waar je uit kunt kiezen

Elopement pakket | trouwen met z'n twee
 • Voor iedereen die niet van in het middelpunt staan houdt. Die liever samen met zijn of haar lief de liefde viert op een toffe plek in de natuur (Waddeneiland? Ardennen? IJsland?) of een stad naar keuze (Parijs, Amsterdam?).
 • Zes uur bruidsfotografie, exclusief reis- en verblijfkosten.
 • Minimaal 250 nabewerkte beelden in een online gallery.
 • Inclusief uitgebreide voorbesprekingen om er iets supertofs van te maken.
 • Inclusief schattig, iniminicadeauboekje als verrassing op de post aan het einde van het jaar (rond Kerst).
 • Stuur een mailtje als dit jullie meer aanspreekt dan een bruiloft met 30-50 gasten. Ik denk graag met jullie mee. Wellicht willen jullie achteraf nog wel een feestavondje (diner, feest?) met jullie dierbare familie/vrienden. Ook daar kan ik fotograferen.

  Wat je erbij kunt bestellen:
  - Extra fotografieuren voor 150 EUR p/u, 40 beelden extra per uur
  - Luxe trouwalbum + box kun je na de bruiloft bestellen tegen een meerprijs die varieert tussen de 499 en 899 EUR

1.899 EUR inclusief BTW
Pakket van 8 uur
 • Acht uur bruidsfotografie, inclusief reiskosten binnen Nederland
 • Minimaal 350 nabewerkte beelden in een online gallery
 • Inclusief schattig, iniminicadeauboekje als verrassing op de post aan het einde van het jaar (rond Kerst)
Wat je erbij kunt bestellen:
- Extra fotografieuren voor 150 EUR p/u, 40 beelden extra per uur
- Luxe trouwalbum + box kun je na de bruiloft bestellen tegen een meerprijs die varieert tussen de 499 en 899 EUR
 

2.499 EUR inclusief BTW

Pakket van 10 uur - MEEST GEKOZEN
 • 10 uur bruidsfotografie, inclusief reiskosten binnen Nederland
 • Minimaal 450 nabewerkte beelden in een online gallery
 • Inclusief schattig, iniminicadeauboekje als verrassing op de post aan het einde van het jaar (rond Kerst)
Wat je erbij kunt bestellen:
 • Maximaal 2 extra fotografieuren voor 150 EUR p/u, 40 beelden per uur extra
 • Luxe trouwalbum die jullie na de bruiloft kunnen bestellen, varierend tussen de 499 en 899 EUR

2.799 EUR inclusief BTW


 
Pakket van 12 uur - FULL DAY COVERAGE
 • Maximale aantal uren bruidsfotografie: 12 uren, inclusief reiskosten binnen Nederland
 • Minimaal 500 nabewerkte beelden in een online gallery
 • Inclusief schattig, iniminicadeauboekje als verrassing op de post aan het einde van het jaar (rond Kerst)
Wat je erbij kunt bestellen:
 • Luxe trouwalbum + box kun je na de bruiloft bestellen tegen een meerprijs die varieert tussen de 499 en 899 EUR

3.099 EUR inclusief BTW

*Let op: trouwen jullie klein (een elopement in de natuur?): je kunt me ook voor een kleiner aantal uren boeken. Stuur dan even een mailtje, zodat we een custom made pakket inclusief reiskosten kunnen samenstellen o.b.v. jullie wensen.

TESTIMONIALS

Leuke extra's

Jullie zelfgekozen pakket kun je uitbreiden met nog meer meer leuke opties:      
 • Groot trouwalbum | >499 EUR                             
  Dit wordt echt het pronkstuk van jullie dag! Een prachtig fine art trouwalbum, helemaal aangepast op jullie wensen (iets waar ik heel graag veel tijd en liefde instop). Je kiest zelf precies welke foto’s je hierin wilt, aangevuld met prachtige beelden van de omgeving. De cover wordt van linnen, leer, velvet of hout, met jullie namen of een zelfgemaakt logo voorop. Standaard 40 pagina's. Je kunt altijd nog veel meer pagina’s en opties bijkopen, als je dat tof vindt.
    
 • Toffe fotoproducten, zoals minialbums, foto's op hout en fine art-prints                            
  Voor bij jullie aan de muur of om cadeau te geven aan ouders, getuigen en beste vrienden. Stuur een mailtje als je 'm wilt inzien.
   
 • Second shooter 
  Ik kan een getalenteerde, volleerde tweede fotograaf meneemen voor 499 EUR. Vooral aan te raden wanneer je als couple op een verschillende plaats start, of een grote groep gasten hebt (meer dan 50).
     
 • Back-up
  - Je kunt ervan uit gaan dat ik jullie altijd zo goed mogelijk van dienst ben. Mocht ik onverwachts ziek raken, zal ik altijd zo hard mogelijk mijn best doen om een back-up te regelen. Gelukkig is dit nog nooit nodig geweest en ik zit in verschillende app-groepjes van fotografen met een vergelijkbare stijl. We helpen elkaar altijd in nood.
  - Ik kom altijd met twee camera’s met daarin ook weer dubbele SD-kaartjes en ga dus secuur om met het behoud van de beelden. Na afloop van de bruiloft staan jullie foto's een heel jaar in de online gallery om te downloaden en op verschillende plekken te bewaren.

Mijn doel is dat jullie door het regelmatig bekijken van mijn foto's nog decennia lang nagenieten van jullie trouwdag

BOEKEN

 

Ja, wij willen jou op onze dag! Maar hoe leggen wij dit vast?              

Ik kan niet wachten om dit bericht te lezen en word nu al enthousiast van jullie mail. Zeker als jullie uitgebreid vertellen over waar jullie van houden, wat jullie leuk vinden om samen te doen en wat vooralsnog grofweg de plannen zijn voor jullie dag. Zoals hierboven genoemd, lijkt het mij superfijn om daarna eerst met elkaar te videobellen voordat jullie de datum reserveren.

Om jullie trouwdatum vast te zetten, is het belangrijk dat jullie de aanbetaling voldoen (400 EUR). Vanaf het moment dat dit gebeurd is, staat jullie trouwdatum speciaal geblockt in mijn agenda en vervallen andere aanvragen voor die dag. Na het reserveren van de datum zijn jullie zeker ook welkom om live kennis te maken. Als je geen fotoshoot boekt voorafgaand aan jullie trouwdag, kun je ook gewoon eens langskomen om albummaterialen te bekijken en live bij te kletsen. Live kennismaken is natuurlijk extra leuk (scheelt mij dan ook weer uitleggen opde trouwdag zelf dat ik inderdaad heel lang en 1.80m ben, haha). Dus welkom in Ermelo!


Let op: voor 2023/24 kan geboekt worden. Kijk hier (klikken) om een vrije datum te vinden. 

Click op de button hieronder voor jullie reservering. Ik sta klaar om op de feestbel te drukken:


Gemaakt door Maggie (bramandmaggie) tijdens een shoot in Tuin de Lage Oorsprong.

She was one of the rare ones, so effortlessly herself.

WEDDINGS

Elles & Bart
Irene & Janne / Part Two
Lotte & Kogul
Rose & Karl-Rune
Silje & Frode - Elopement in Noorwegen
Jesse & Malissa
Jacqenella & Robin
Irene & Janne
Nelleke & Erwin
Ruth & Ricky

TESTIMONIALS

ALBUMS & PRINTBOXEN

Ik heb een hele toffe brochure gemaakt, vol met opties om je album te personaliseren, voorbeeldfoto's, informatie en prijzen. Deze (één voor albums, één voor minialbums & printboxen) kun je altijd opvragen door een mailtje te sturen naar contact@memoriesbymarleen.nl.

Volg op Instagram @memoriesbymarleen en blijf op de hoogte van mijn meest recente werk

MEMORIES by MARLEEN

Marleen de Graaff

contact@memoriesbymarleen.nl