LIVE WORKSHOP || 26/3/2022 || AL MIJN FOTOGRAFIEGEHEIMEN UIT DE DOEKEN


- Hoe kan het dat jouw fotoseries er altijd zo spontaan en ongeposeerd uitzien?
- Hoe breng jij creativiteit en originaliteit in je beelden?
- Hoe kom jij aan al die leuke klanten?
- Hoe laat jij mensen poseren?
- Welke lenzen gebruik jij?

Deze vragen krijg ik wekelijks in mijn inbox op Instagram. 

Mijn klanten weten dat dat niet heel ingewikkeld is. En de fotografen die een 1-op-1 coaching volgden, waren er ook erg mee geholpen. Toch is het niet zo 123 in een reactie op een DM'tje te vangen. Ik heb hier jaren voor moeten struggelen, en meerdere cursussen en coachings gevolgd. Om jou sneller op dit mooie pad te krijgen, heb ik daarom deze LIVE workshopdag in het leven geroepen!

 

Vervolg op de basiscursus


Deze LIVE workshopdag is een perfect vervolg voor al mijn cursisten die de online workshop 'Leren Fotograferen' hebben gevolgd.

Ik ga mijn hele tactiek uit de doeken doen! Inclusief (niet-stoffige) theoretische onderbouwing en antwoorden op de volgende vragen:

- Hoe maak ik een serie foto's die ECHT boeiend is om naar te kijken?
- Hoe vertel ik een verhaal in mijn beelden, zonder dat er woorden nodig zijn?
- Hoe kom je letterlijk en figuurlijk dichtbij je klanten, waardoor je ze op een intieme manier kunt vastleggen?

 

Dagindeling


In de ochtend ga ik naast het beantwoorden van al deze vragen ook een overview geven op hoe ik mijn (bruids)fotografie, het klantcontact en de workflow (van het mailen met klanten tot het afleveren van de foto's) vormgeef. Daarna is er een uitgebreide vragenronde om antwoorden te geven op jouw specifieke vragen.


 

Bloemenbackdrop + bruid


In de middag gaan we met onze camera's aan de slag! Er zal een ongelofelijk toffe backdrop met de bizarste bloemenkunst staan van Julia (Marshmallow & Magnolia) staan. En Madou (mijn stagiair) komt in een hele gave jurk van Marieke (Ieks Bridal). Deze jurk was speciaal voor een fotoshoot in Noorwegen gemaakt, maar aangezien die shoot niet meer door kan gaan, mag hij deze dag shinen. Zie de voorbeeldfoto's hieronder voor Madou in de prachtige, bohemian trouwjurk.

Maar dit alles gaat plaatsvinden op de geweldige locatie: De Smederij in Epe. In alle weersomstandigheden kunnen we hier fijn shooten.

Omdat de workshopruimte maar plaats heeft voor 8 deelnemers, zijn dat de plekjes voor de complete dag. Voor het middaggedeelte (dus zonder de theoretische ochtend), zijn er iets meer plaatjes.

 

Fotograaf, maar ook nog een beetje docent

In 2015 werd ik fotograaf, naast mijn baan als geschiedenisdocent. Na het combineren van deze twee jobs, besloot ik in 2019 om fulltime te gaan fotograferen. Voornamelijk als bruidsfotograaf, maar ik doe nog altijd veel andere fotoshoots. Zie de pagina over Marleen, als je meer over mij wilt lezen. Nu ik al 2,5 jaar geen les meer geef, en alleen maar 1-op-1 coachings, leek het mij tof om weer voor een groep 'les te geven'. Om fotografen verder te brengen op hun pad naar de tofste beelden!


 

Voor als je stevig geïnspireerd het nieuwe jaar tegemoet wilt gaan

ACHTERGRONDINFO

Bruidsjurk
Bloemenbackdrop
Locatie

TESTIMONIALS

PAKKETTEN

KENNIS + FUN

395 euro exclusief btw // 9:00 - 15:00

>> Ochtendprogramma met theorie + vragenuurtje (9:00 - 12:00).
Je mag hier ook je struggles delen (over het krijgen van klanten, over je Instagramfeed of online portflio, etc.).
>> Lekkere lunch (12:00 - 12:30).
>> Samen shooten. Eerst doe ik voor hoe ik een setting (flower backdrop + 'bruid' Madou) zou vastleggen.
Daarna mogen jullie zelf, na elkaar. Ondertussen is er alle ruimte om vragen te stellen. (12:30 - +/-15:00).
>> Na afloop mag je 2 foto's inzenden (contact@memoriesbymarleen.nl) waar je graag uitgebreide feedback op krijgt qua compositie / poseren / editing.
>> Locatie: De Smederij, Epe.

Dit pakket is tof als je je graag op alle facetten van fotografie wilt laten inspireren: hoe kan ik meer Pinterest-waardige beelden schieten? Hoe kan ik technisch beter worden? Wat heb ik nodig om mijn fotohobby of -werk sneller en makkelijker vorm te kunnen geven? Daarbij kun je in het middaggedeelte ook meteen de theorie in de praktijk brengen door met elkaar aan de slag te gaan. Voor als je van een waanzinnige setting houdt, met een fantastische flower-backdrop van Marshmallow & Magnolia.

Zoals je kunt zien op mijn 1-op-1 coachingpagina, betaal je exact hetzelfde bedrag, maar nu krijg je er een hele toffe locatie, meer tijd én portfoliomateriaal bij, omdat we met een kleine groep zijn.
 

FUN

185 euro exclusief btw // 12:00 - 15:00

>> Lekkere lunch, waarbij je ook alvast kennis kunt maken met Marleen en de andere cursisten (12:00 - 12:30).
>> Samen shooten. Eerst doe ik voor hoe ik een setting (flower backdrop + 'bruid' Madou) zou vastleggen.
Daarna mogen jullie zelf, na elkaar. Ondertussen is er alle ruimte om vragen te stellen. (12:30 - +/-15:00).
>> Na afloop mag je 2 foto's inzenden (contact@memoriesbymarleen.nl) waar je graag uitgebreide feedback op krijgt qua compositie / poseren / editing.
>> Locatie: De Smederij, Epe.

Dit pakket is tof als je technisch al heel goed bent, maar altijd al graag eens in De Smederij wilt shooten. En dan ook nog eens met een fantastische flower-backdrop van Marshmallow & Magnolia. En tegelijk graag tips / tricks hoort over hoe je je fotografielevel (ook qua creativiteit en afwisseling) naar een hoger level kunt tillen.
 

 

Veelgestelde vragen1. Wat moet ik meenemen?
Je hebt een camera nodig met verwisselbare lenzen. Zodat je ook echt wat aan mijn theorie hebt, waarin lensgebruik zeker een rol krijgt. En dan heb je niet zoveel aan alleen een compactcamera.

2. Mag ik de foto's gebruiken voor mijn eigen portfolio?
Zeker. Om die reden slooft Julia van 'Marshmallow & Magnolia' zich zo uit om een waanzinnige backdrop te maken. Let er wel op dat je altijd @memoriesbymarleen en @marshmallowandmagnolia tagt / noemt bij het online gebruiken van jouw beelden. Leonie (@leonieeverhoef) zal de haar en make-up van het model (Madou) verzorgen.

3. Wat als de weersverwachting slecht is?
Het mooie aan deze locatie is dat we niet naar buiten hoeven. Het is binnen ruim en licht genoeg om hele gave beelden te schieten.

4. Stel dat ik geboekt heb en ik word ziek, wat dan?
Ik ben van plan om in 2022 nog een live-workshopdag te geven als deze goed bevalt. Je kunt je ticket dan daarvoor bewaren.

5. Welke coronaregels gelden?
We hoeven geen mondkapje meer op en ook geen 1,5m meer te handhaven. Ook de qr-code is eraf. Een van de redenen waarom we de workshop van november naar maart verschoven.

6. Wat wordt de locatie? 
De Smederij in Epe. Parkeren kan op hun eigen terrein.

7. Als ik alleen het middaggedeelte kom, kan ik dan ook vragen over thema's uit de ochtend stellen?
De middag staat in het teken van de praktijk: samen fotograferen. We zullen het dus vooral hebben over compositie, lichtgebruik en poseren. Niet zozeer over de onderwerpen uit de ochtend.

Voor overige vragen: stuur een DM naar @memoriesbymarleen of een mail naar contact@memoriesbymarleen.nl
 

Kortingscode


Heb jij meegedaan met mijn instagramcursus 'Leren Fotograferen'? Dan ontvang jij 50 euro korting, met de code LERENFOTOGRAFEREN

Heb jij al eens een 1-op-1 coaching bij mij gevolgd? Dan ontvang jij 50% korting, met de code TROUWEKLANT. Let wel op: deze grote kortingscode (trouweklant) is alleen geldig op het pakket KENNIS + FUN (de hele dag), omdat het voor jou gedeeltelijk een herhaling is van kennis.
 


Let op


Er zijn op het moment van schrijven nog 2 plekjes beschikbaar (21.3.22). 

IK HEB ER AL HEEL VEEL ZIN IN EN ZIE ERNAAR UIT OM SAMEN MET JULLIE EN DE TOFFE LEVERANCIERS ER EEN HELE GAVE EN LEERZAME DAG VAN TE MAKEN!

Volg op Instagram @memoriesbymarleen en blijf op de hoogte van mijn meest recente werk

MEMORIES by MARLEEN

Marleen de Graaff

contact@memoriesbymarleen.nl